Οδηγίες χρήσης Teams

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί κηδεμόνες,

Για να είναι εφικτή η εξ αποστάσεως σύνδεση και η επικοινωνία του κάθε μαθητή με τους διδάσκοντες, απαιτείται:

  • Η χρήση κάμερας και μικροφώνου στον υπολογιστή
  • Η εγκατάσταση του προγράμματος Teams της Microsoft στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή. Για να το εγκαταστήσετε, μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.microsoft.com/el-gr/microsoft-teams/download-app

Αφού το εγκαταστήσετε μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Username και το Password που σας έχει προμηθεύσει το Σχολείο μας. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε θα σας ζητηθεί να αλλάξετε τον κωδικό. Ο νέος κωδικός θα πρέπει να έχει μήκος 8 χαρακτήρες και να περιέχει κεφαλαία γράμματα, πεζά γράμματα και αριθμούς ή σύμβολα.

Αφού συνδεθείτε, ανοίγοντας το πρόγραμμα θα βρείτε τα τμήματα στα οποία συμμετέχετε. Την ώρα του μαθήματος θα πρέπει να έχετε εισέλθει στο αντίστοιχο τμήμα και όταν δεχθείτε την κλήση, να επιλέξετε να συνδεθείτε.

Η σωστή λειτουργία της τάξης μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, γι’ αυτό θα θέλαμε να θέσουμε μερικούς κανόνες για την καλύτερη λειτουργία των ψηφιακών τμημάτων.

  • Για την έναρξη του μαθήματος περιμένουμε την κλήση του καθηγητή. Ο καθηγητής είναι ο μόνος που μπορεί να καλέσει την ομάδα.
  • Προετοιμαστείτε για το μάθημά σας. Μπροστά σας να έχετε βιβλία, τετράδια και τις σημειώσεις που σας έχουν σταλεί.
  • Οι κάμερες και τα μικρόφωνα παραμένουν κλειστά. Ο καθηγητής του τμήματος καθορίζει πότε ανοίγουν μικρόφωνα ή/και κάμερες, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο και τη διδακτική στοχοθεσία.
  • Η πλατφόρμα Teams δεν αποτελεί χώρο κοινωνικού δικτύου. Έτσι, η ανάρτηση υλικού που δεν συνδέεται με το μάθημα ή τον σεβασμό προσωπικών δεδομένων και πνευματικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπεται.
  • Συνδεόμαστε με την πλατφόρμα μόνο τις ώρες των μαθημάτων. Αποφεύγουμε τους διαλόγους πριν και μετά το μάθημα. Το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας δεν χρησιμοποιούμε το teams.

Εκτός από το Teams, με τους ίδιους κωδικούς, μπορείτε να εισέλθετε στην υπηρεσία του ηλεκτρονικό ταχυδρομείου (Outlook) του Σχολείου μας.

Στο κάτω μέρος της κεντρικής σελίδας https://www.tomazani.edu.gr θα βρείτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο, καθώς και ένα σύνδεσμο για σύνδεση με την web έκδοση του Teams.