Ποιοι είμαστε

Η ιστορία των Σχολείων μας ξεκινά το 1959. Τότε ο δάσκαλος Κώστας Τομαζάνης, απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, ίδρυσε στην οδό Ν. Φαλήρου 39 στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο με την επωνυμία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΜΑΖΑΝΗ Παναγία η Βοηθούσα».

Το πάθος του για την διδασκαλία και οι επιτυχίες των μαθητών του έφεραν τεράστια αύξηση μαθητών και το Σχολείο από διθέσιο έγινε εξαθέσιο με Νηπιαγωγείο.

Η αναγνώριση της δουλειάς του από γονείς και μαθητές των ευρύτερων περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας, Πειραιά λόγω των άριστων αποτελεσμάτων στις εισαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίου, είχε ως αποτέλεσμα την περεταίρω αύξηση των μαθητών και την κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση τους. Έτσι το 1972 κατασκευάζονται νέες αίθουσες για να στεγάσουν το 12θέσιο πλέον Δημοτικό Σχολείο.

Το 1974 η σύζυγος του Ελένη Τομαζάνη ιδρύει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΟΜΑΖΑΝΗ το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο τις απογευματινές ώρες.

Το 1980 την σκυτάλη στη διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών παίρνει η κόρη τους Ρούλα Τομαζάνη, τότε φοιτήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1984 παύει να λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο και η οικογένεια Τομαζάνη αφοσιώνεται αποκλειστικά στη Ξενόγλωσση Εκπαίδευση.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη μαθητών και γονέων αυξάνονται συνεχώς και έτσι το 1984 ξεκινά το Σχολείο επί της οδού Απολλωνίας 38 στα Καμίνια.

Το 1991 προστίθεται ένα νέο μέλος στην εκπαιδευτική μας οικογένεια, ο γιος του Κώστα και της Ελένης Τομαζάνη, Στέλιος, απόφοιτος του Ealing College στο Λονδίνο, καθηγητής Αγγλικών.

Η ανάπτυξη των Σχολείων μας συνεχίζεται και το 1993 ιδρύεται το Σχολείο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 40 στο Νέο Φάληρο.

Από το Δεκέμβριο του 2004, οι Σχολές μας γίνονται Επίσημα Εξεταστικά Κέντρα των εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE και ιδρυτικά μέλη του Hellenic English Council (ΕλληνοΑγγλικού Συμβουλίου) που μας εξουσιοδοτεί να διενεργούμε εξετάσεις όλων των επιπέδων (Young Learners έως Proficiency).

Πάντα πρωτοπόροι, τον Οκτώβριο του 2008 συνδέουμε άρρηκτα τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ με τη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών και εξοπλίζουμε τις αίθουσες των τριών Σχολείων μας με διαδραστικούς πίνακες.

Η εκπαιδευτική παράδοση συνεχίζεται για 3η γενιά...

Από το 2015 στα Σχολεία μας διδάσκει η κόρη της κ. Ρούλας Τομαζάνη, Αιμιλία Παπανδρέου η οποία είναι απόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου CELTA του Πανεπιστημίου Cambridge με εξειδίκευση στη μεθοδολογία διδασκαλίας Young Learners και ενηλίκων.

Απολογισμός:

Πάνω από 2500 απόφοιτοι μας είναι κάτοχοι του πτυχίου Αγγλικών B2 (LOWER) CAMBRIDGE, MICHIGAN, ESB, πάνω από 600 είναι οι κάτοχοι του πτυχίου Αγγλικών C2 (PROFICIENCY) CAMBRIDGE & MICHIGAN).

Και όλοι μαζί συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και μεράκι...