Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας "eltskills.com"

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Την πρώτη φορά που θα μπείτε στην ιστοσελίδα θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό του μαθητή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 1. Επισκεφθείτε το www.eltskills.com.
 2. Συμπληρώστε το Username και τον κωδικό που σας έχει σταλεί και πατήστε Sign in.
 3. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε θα πρέπει να συμφωνήσετε στους όρους και προϋποθέσεις πατώντας I accept κάτω αριστερά. Έπειτα πατήστε Continue.
 4. Πληκτρολογήστε τον κωδικό του σχολείου (School code: 12856), το όνομα και το επίθετο του μαθητή και το email σας.
 5. Πατήστε Register για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό του μαθητή.
 6. Ένα παράθυρο με το όνομα του σχολείου και τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή θα ανοίξει. Επιβεβαιώστε ότι είναι το σωστό σχολείο Tomazani & Sia πατώντας I verify that… Πατήστε Confirm αν τα στοιχεία είναι σωστά ή Back αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή.
 7. Ο λογαριασμός ενεργοποιήθηκε. Πατήστε Continue για να μεταφερθείτε στην βασική σελίδα.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Στην αρχική σελίδα εμφανίζονται και οι τρεις βασικές εφαρμογές της πλατφόρμας. Πρόκειται για τα τρία εικονίδια Library, Practice και Reference. Αφού κάνετε την επιλογή σας τα εικονίδια αυτά μεταφέρονται στο πάνω μέρος της σελίδας για να τα εντοπίζετε εύκολα.

 1. Πατήστε Library (=βιβλιοθήκη) για να δείτε τα διαθέσιμα λογοτεχνικά βιβλία.
 2. Πατήστε Practice (=εξάσκηση) για να μεταβείτε στις ασκήσεις/δραστηριότητες. Αυτή είναι και η βασική χρήση της πλατφόρμας.
 3. Πατήστε Reference (=Υποστηρικτικό υλικό) για θεωρία Γραμματικής, Γλωσσάρι, Λεξιλόγιο, Ανώμαλα ρήματα.
 4. Μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό πατώντας Sign out πάνω δεξιά στην σελίδα.
 5. Πατήστε Messages (=μηνύματα) για να στείλετε ένα μήνυμα στην δασκάλα ή να απαντήσετε σε κάποιο μήνυμα που έστειλε η δασκάλα. Στα μηνύματα θα βλέπετε και τα Notices (=ειδοποιήσεις) όπου η δασκάλα θα αναθέτει τα μαθήματα/homework της εβδομάδας.
 6. Πατήστε Tools (=εργαλεία) για να δείτε αν η δασκάλα δέχθηκε το unlock request (=αίτημα ξεκλειδώματος), για να σημειώσετε κάποιες δύσκολες λέξεις ή να κρατήσετε σημειώσεις.
 7. Πατήστε το εικονίδιο δίπλα στο όνομα του μαθητή για να εμφανιστούν οι βαθμοί.
 8. Στη δεύτερη γραμμή θα δείτε τα τέσσερα βασικά εικονίδια για να μεταβείτε απευθείας σε Library (=βιβλιοθήκη), Practice (=εξάσκηση), Reference (=Υποστηρικτικό υλικό) και το τελευταίο για να μεταβείτε στην προηγούμενη σελίδα.

INTERACTIVE ACTIVITIES (ΑΣΚΗΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

Αφού επιλέξετε Unit και Lesson (Α ή Β), ανάλογα με το homework που έχει ανατεθεί, ακούτε τα Presentations κι έπειτα με τη σειρά λύνετε τις ασκήσεις. Υπάρχουν τεσσάρων ειδών ασκήσεις:

 • Type, όπου ο μαθητής πληκτρολογεί την απάντηση.
 • Match, όπου ο μαθητής αντιστοιχεί την μία στήλη με την άλλη.
 • Drag and drop, όπου ο μαθητής επιλέγει τη λέξη/φράση από το κουτάκι και τη μεταφέρει στο κενό της πρότασης.
 • Choose, όπου ο μαθητής επιλέγει τη σωστή απάντηση.

Αν πρόκειται για Listening activity (=ακουστική άσκηση), πατάτε το εικονίδιο του ηχείου για να ακούσετε όσες φορές θέλετε και λύνετε την άσκηση. Για σταματήσετε τον ήχο πατήστε ξανά το εικονίδιο του ηχείου.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις από το Activity book (συνήθως οι τελευταίες σε κάθε lesson). Σε αυτή την περίπτωση θα γράφει πάνω από την άσκηση με πορτοκαλί γράμματα ΑΒ1/ΑΒ2. Τότε πατήστε την επιλογή Book (δίπλα στο εικονίδιο Grammar) για να ανοίξει σε νέο παράθυρο το Activity Book σε ηλεκτρονική μορφή. Γυρνώντας την σελίδα στο ηλεκτρονικό βιβλίο βρίσκετε το κεφάλαιο που σας ενδιαφέρει κι έπειτα την αντίστοιχη άσκηση.

Αφού ολοκληρώσετε οποιαδήποτε άσκηση, πατήστε το για να ελέγξετε τις απαντήσεις. Τότε θα εμφανιστεί ο βαθμός της άσκησης και αν είχατε κάποιο λάθος. Πατήστε Send Unlock Request (=αποστολή αιτήματος ξεκλειδώματος) αν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να το ξαναλύσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε να το δεχτεί η αρμόδια δασκάλα.

ELT SKILLS STUDENT'S GUIDE